Magunkról

Köszöntünk a Naptanya - Padma Ashram weboldalán!

A Naptanya 1 hektár erdős, hegyes területen fekszik a Börzsönyben, Zebegény szomszédságában, igazi természeti környezetben. A tanyán két kőház található, melyek az 1920-as években épültek. A felsőház folyamatosan lakott. 2012 augusztusa óta mi, Gyöngyi és István lakunk ott.
Jelenleg az alsóház szolgál vendégek fogadására. Az idők folyamán végzett felújítások megőrizték a vendégház eredeti jellegét, hangulatát, és tökéletesen jó állapotban van. 20 fő számára van itt fekvőhely, de további fekvőhelyek kialakítására van lehetőség. A fekvőhelyek fenyőfából készült emeletes ágyak. A vendégházban felszerelt konyha, női és férfizuhanyzó, valamint női és férfi WC található. A vízellátás saját kútból folyamatosan biztosított. A tanyán folyamatos áramellátás nincs! Az esetenkénti áramellátást aggregátor biztosítja. Az aggregátor alapvetően a vízellátás biztosítása érdekében üzemel, kérjük az ide látógatókat, hogy a természet védelme érdekében elektromos háztartási gépeket, vagy más árammal működő berendezést ne hozzatok a tanyára, ezáltal is biztosítva, hogy az aggregátor a lehető legkissebb mértékben zennyezze a gyönyörű környezetet és a tiszta levegőt! A vendégház mellett bográcsozási, grillezési lehetőség adott.
A tanya félnomád jellege miatt TV, rádió nincs, de talán itt ebben a csodálatos természeti környezetben ezekre nincs is szükség. 

A gondozók

Ők azok, akikre a Naptanya feladatai, intézni valói, a tennivalók hárulnak Immár 11 éve folyik a vendégváró munka, ami a sok elfoglaltság mellett, nagyon sok örömet is jelent a gondozók számára.

Gyöngyi

Kovács Gyöngyi Naliní A Padma Jógastúdió alapítója és vezetője, a Naptanya szervezője.

A Tan Kapuja Buddhista főiskolán végeztem Jógaoktatói szakon, a Himalayai Tradíció több éves jógaoktató képzésére jártam, és egyetemen (ELTE) tanultam Perinatális szaktanácsadónak. 10 éve vagyok Birthlight Kismama jóga oktató, Babás jóga oktató, és Intim torna tréner, Hivatásos szülésfelkészítőnek és Dúlának is tanultam, szakterületem a nőiség. Így alakult, hogy évek óta a tudásomat, a tapasztalataimat és a tanulmányaimat a nők segítésére szánom. A nőiség jobb megértése és megélése érdekében évekkel ezelőtt kidolgoztam a Naliní Női jóga módszerét. Továbbra is a nőiséggel kapcsolatos gyakorlatok és módszerek tanulmányozásával foglalkozom. Kismama jóga oktatókat, Babás jóga oktatókat, és Naliní Női jóga oktatókat képzek már hosszú évek óta.

A feladatom a Naptanya háttér működéséhez szükséges feltételek biztosítása, a kommunikáció.

István

Kovács István. 10 évet töltöttem a Magyar Honvédség állományába, mint hivatásos katona. A katonai évek után 16 év következett a vagyonvédelem területén. Itt először mint technikai manager, elektronikus biztonságtechnikával foglalkoztam, később a BROSS Security ZRt. biztonsági igazgatójaként dolgoztam.
Jelenleg Gyöngyivel, feleségemmel közösen irányítjuk és szervezzük a Naptanya életét. A Naptanya különös helyet foglal el az életemben. A nyugalom, a béke szigete, állandó feltöltődést biztosít a hétköznapok során. Vidéki gyerek lévén mindig is a természetben éreztem magam a legjobban. Itt a Duna kanyar és a Börzsöny által határolt csodálatos környezetben minden adott ahhoz, hogy hosszabb, rövidebb időre elfelejtse az ember a hétköznapok problémáit, gondjait és megízlelje a boldogság semmihez sem fogható érzését!

Feladatom a Naptanya működtetésének technikai biztosítása, vagyis javítok, szerelek, építek, fűvet nyírok és még sorolhatnám. :)